Tuesday, May 29, 2007

Planurile de atac contra Teheranului



La 1 august 2005, Philip Giraldi, un ex-agent CIA, asociat cu Vincent Cannistraro (fostul şef pentru operaţiuni de contraspionaj al CIA şi fost director pentru informaţii secrete al lui „National Security Council“), a publicat un articol intitulat „Deep Background“, în „American Conservative“. În prima secţiune a articolului, Philip Giraldi scrie: „La Washington nu este niciun secret că aceiaşi oameni care ne-au adus în Irak se pregătesc să facă acelaşi lucru în Iran“.
Giraldi dezvăluie: „Pentagonul, la instrucţiunile vicepreşedintelui Dick Cheney, a însărcinat STRATCOM (Strategic Command) cu redactarea unui plan care să fie utilizat ca răspuns la un alt gen de 9/11. Planul include un asalt de mari proporţii asupra Iranului, utilizând armament convenţional şi nuclear. Planul vizează în total mai mult de 450 de obiective iraniene strategice, incluzând facilităţile de cercetare nucleară ale Iranului. Multe dintre aceste obiective sunt dificil de lovit, sau sunt subterane, şi nu pot fi distruse de armamentul convenţional. De aceea se va recurge la arma nucleară. Ca şi în cazul Irakului, acţiunea nu are nicio legătură cu terorismul“.
Articolul lui Giraldi arată că în biroul vicepreşedintelui Dick Cheney sunt selectate ţările în care urmează să se procedeze la o „schimbare de regim“ (vezi şi David Ray Griffin, „The New Pearl Harbor“, Olive Branch Press, 2004).